Ad Geerdink (Directeur Westfries Museum)

Ad Geerdink is al vele jaren verbonden aan de stad als directeur van het Westfries Museum. Al vanaf zijn aantreden bleek dat hij een grote persoonlijk en vooral creatieve invulling wilde geven aan deze functie. Een museum is voor hem meer dan een bewaarplaats van herinneringen. In de visie van Ad staan musea midden in de samenleving en zijn zij bij uitstek geschikt om deze naar de toekomst te leiden.

Hij wist de grootste klap die een museum kan meemaken, het verlies van haar schatten, om te draaien naar een succesbepalende factor. De zoektocht naar de verdwenen schilderijen gaf het museum nieuwe energie en internationale aandacht. Daarnaast heeft Ad zijn vakmanschap, passie en inventiviteit ook altijd ingezet voor de stad Hoorn in het algemeen. Van de discussie over JP Coen tot het bezoek van de Koning, Ad gaf overal een unieke draai aan.

Zijn rol als geschiedenisdocent van de stad heeft Hoorn richting gegeven en wordt op dit moment uitgedragen in de prachtige voorstelling over de Gouden Eeuw waarin hij bevlogen laat zien hoe schatplichtig wij aan de periode zijn en wat voor schat er voor ons ligt.