Archieven: Artists

De Spellenhoorn / KelCha Lego / Berend Botje / Partycom / Speeldag / Omroep WEEFF

SPELLENHOORN

Dit jaar iets nieuws en verrassends in het programma van de stadsfeesten, namelijk een gezellig spellenplein op Munnickenveld/Dal. In de tenten kun je de hele middag de nieuwste en populairste bordspellen ontdekken en uiteraard spelen.
Voor de liefhebbers van Pokémon is ook een tafel gereserveerd. Een demonstrateur legt uit hoe je met de kaarten het spel kan spelen.
Iedereen vanaf 6 jaar (kinderen onder begeleiding van een ouder/verzorger) is welkom. Laat je verrassen en speel gezellig mee.

Hoornse Stadskaraoke

Na een fantastische eerste editie terug op het podium: De Hoornse Stadskaraoke! Je kunt geen nummers kiezen, dat hebben wij al voor je gedaan, maar meezingen kan wel. Ga d’r voor. Laat je gaan. Schreeuw het uit. Doen wij ook!

MDS

Deze groep, is er eigenlijk altijd al geweest.

Terwijl opa de waterkoker nog eens aanzet, wordt er aan de keukentafel al lekker gezongen door de rest van de familie. Van alles komt er voorbij; Fleetwood Mac, George Michael, The Beatles en zelfs Britney Spears is niet teveel.

Luidkeels meezingend schuift opa weer aan, en op dat moment er komt een gitaar bij die de boel nog meer opzweept. Als een kettingreactie duikt kleinzoon op de Cajon en zo was er ineens een band. Gezelligheid ten top, maar er miste nog een ding: publiek. Met en voor je familie zingen is geweldig, maar er is niets beters dan het te delen met alle andere liefhebbers van muziek.

Zo is MDS geboren, aan de keukentafel bij opa, met de hele familie. Wij staan voor warmte, eenheid, gezelligheid en muziek.

Schuif jij aan?

Bezetting:
Sacha de Bruin
Jayne Bordeaux
Sheena Tchai
Brent Emmerink

Trio Thora Schoonhoven @ Jazz Affairs

Thora Schoonhoven heeft conservatorium (jazz afdeling) gedaan en daarbij les gehad van Neerlands’ beste jazzpianisten, Bert van der Brink, Rob van Kreeveld en Rob Agerbeek. Thora is een voortreffelijke soliste, één van grote klasse…! Zij zou zo maar de beste jazzpianiste van Noord Holland boven het Noordzeekanaal kunnen zijn.

Trio THORA SCHOONHOVEN bezetting:
– Piano Thora Schoonhoven,
– Contrabas Joop Slager
– Slagwerk Hugo Pinksterboer,

Kongsi @ Jazz Affairs

Kongsi staat voor de benaming van een groep met een gezamenlijk, belang voor het beheren van hun activiteiten. De term is afkomstig uit het Chinees: 公司.

Kongsi speelt werk van Paco de Lucia, Astor Piazzolla, Chick Corea, en eigen werk.
Een opwindend mengsel van flamenco tango en geïmproviseerde muziek met nadruk op groove, duende en melodie. De harmonieuze rijkdom van de stukken worden versterkt door de onverbiddelijke ritmes en blijven fris en levendig door de improvisaties. Iedere keer klinkt het anders en toch weer nieuw.
Gitarist Hilmar Backer heeft zijn wortels in de jazz en klassieke muziek. Hij wordt begeleid door Lucas Suringar op contrabas en Gondi op drums. Deze van oorsprong Roemeense drummer is thuis in zeer veel stijlen en kreeg in 2017 nog een muzikaal eerbetoon in Roemenië.

Kongsi bezetting:
– Hilmar Backer – (akoestische) gitaar
– Lucas Suringar – contrabas
– Gondi – drums

Julian Cannonball Adderley Tribute Band @ Jazz Affairs

Julian “Cannonball” Adderley was een multi-instrumentalist die vooral bekend werd als altsaxofonist. In de jaren 1950/1960 was hij een van de meest toonaangevende hardbop-muzikanten.

Een van zijn bekendste singles is “Mercy Mercy Mercy”, een crossover hit uit 1966, terwijl hij ook mee speelde op het baanbrekende album Kind of Blue (1959) van Miles Davis.
Julian Adderley was de broer van de trompettist Nat Adderley. Ze speelden jarenlang samen in Cannonball’s diverse bands. Andere jazzmusici met wie de Adderleys samen speelden waren o.a. Oscar Pettiford and Sam Jones/bas, Miles Davis/trompet, John Coltrane/tenorsax, Art Blakey, Louis Hayes/drums. Hij versleet ook een groot aantal pianisten, zoals Bill Evans, Joe Zawinul, Red Garland, Thelonious Monk, Victor Feldman, Wayne Shorter, Wynton Kelly en Bobby Timmons.
Samen met zijn kwintet ontwikkelde hij de zogenaamde “soul jazz”, een stijl die een brug slaat tussen bebop en funk.

Het was op de U.S. Navy School of Music dat Julian, vanwege zijn enorme eetlust, de bijnaam “cannibal” kreeg. Dit werd later verbasterd tot “Cannonball”, wat refereerde aan de enorme snelheid van zijn saxofoon spel.
Julian Cannonball Adderley Tribute Band

Bezetting:
– Martijn Hummel – altsax
– Jasper Swank – piano
– Faroek Abdoelrahman – contrabas
– Erik Mensink – drums

BigGig @ Jazz Affairs

BiG GiG is de stalwart van Jazz Affairs@Hoornse Stads Feesten.

De Wognummer bigband met diverse Horinezen en Horenaren in de gelederen speelt een niet alledaags repertoire van swingende en zwoele bigband werken. Natuurlijk van jazz tot latin, swing, blues en rock, maar ook van pop en film muziek. De 17-koppige band kan zich altijd op een schare van fans kan verheugen, vooral ook voor de meer dan 2 meter hoge zanger Bas. BiG GiG staat onder de bezielende leiding van dirigent en multi-instrumentalist Martijn Bos, terechte drager van de Feico de Leeuw Award.

Frits Landesbergen & friends @ Jazz Affairs

Frits Landesbergen en friends

Top vibrafonist van wereldklasse Frits Landesbergen kan worden beschouwd als één van de top acts van Hoornse Stadsfeesten 2019. Dit mag niemand missen!

Frits studeerde af aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam, cum laude. Behalve met zijn eigen combo, Frits Landesbergen & Friends en z’n North Sea bigband heeft hij opgetreden met een lange rij van bekende Nederlandse en internationale jazz-artiesten zoals Buddy de Franco, Cor Bakker, Eddie Daniels, Georgie Fame, Joe Pass, Louis van Dijk, Madeline Bell, Milt Jackson, Monty Alexander, het Rosenberg Trio, Scott Hamilton, Thijs van Leer, Toots Thielemans en zeer vele anderen. En ooit was hij drummer bij de eens zo fameuze Hoornse Bigband…

Frits is ondermeer winnaar van de prominente Wessel Ilckenprijs en de Pall Mall Swing Award.

Frits Landesbergen en band: één groot swingfestijn.

Frits Landesbergen – vibrafoon

Band:
– Elbert Wezelman – sax
– Rob Bruin – gitaar
– Aad de Winkel – bas
– Koos Blauw – drums

Hoorns Kinderkoor

Dit enthousiaste leuke koor bestaat uit ongeveer 20 meiden (6 tm 12 jaar) en onder begeleiding van een enthousiaste docente zingen ze leuke liedjes.

We werken toe naar een aantal optredens per jaar en we zingen veel super leuke liedjes.

Vind je het ook leuk om te zingen, kom dan vrijblijvend een keer meedoen.

Als het Hoorns kinderkoor wat voor je is, kom je er gezellig bij.

Er zijn twee groepen:

groep 1 voor kinderen uit groep 3 t/m 5
en groep 2 voor kinderen uit groep 6 t/m 8.

Meer informatie kunt u krijgen bij wijkcentrum de Zaagtand, 0229 855700.

Inschrijven kunt u op www.netwerkhoorn.nl