The Legendary Hangovers

The Legendary Hangovers
The Legendary Hangovers is al 16 jaar de meest geflipte barband uit de Zaan.

Ze spelen hoofdzakelijk eigen nummers over bedenkelijke onderwerpen waar onder andere Eskimo's, Robots, Cowboys, Bekkebeards en Beer Drinking Women in voor komen.

De stijl die ze hanteren is country, rock, rock 'n' roll, surf en psychobilly. Helden van de mannen zijn o.a. The Cramps, Evan Johns, Tom Waits, Ronnie Wood, Johnny Cash, André Williams, Scott H. Biram en The Legendary Shack Shakers. Ze zijn tevens dol op zang met vervorming, waarbij het gebruik van een megafoon niet wordt geschuwd.

Tijdens Corona hebben de mannen niet stil gezeten, in Hangover Headquarters hebben ze 13 nieuwe tracks opgenomen, die op hun 4e cd terecht zullen komen. Deze cd, met de werktitel 'Robotized', zal begin volgend jaar het licht zien.

In JP Coen, tijdens hun eerste optreden sinds februari dit jaar, kunnen jullie alvast meegenieten van enkele van hun nieuwe tracks!

Maarten van Rhinestone, all the way from Hoorn, speelt virtuoze loopjes op zijn Fender Precision bass, Bobby Bueno Glassino surft zijn weg over zijn telecaster, Helmer Rocket beroert de ketels met zijn basale beats en podiumbeest Hangover Pat krijst als een dolle in het rond. Zelf zeggen ze dat ze klinken alsof ze achterna gezeten worden door een horde dolle wolven. Ze noemen zichzelf The Best Bar Band on This Side of the Zaan. Aan welke kant van de Zaan laten ze wijselijk in het midden.

Optredens op Wormer Live, Parkpop Krommenie, de Hoornse Stadsfeesten en bij Countdown Café behoren tot de hoogtepunten.
Hun optreden in JP Coen zal natuurlijk ook onvergetelijk worden. Tot zondag 6 september, 14.00 uur Hangover Time!