Boedijn NEXTLEVELPOP Festival

In de afgelopen anderhalf jaar liep het storm bij de popafdeling van Muziekschool Boedijn, Er werden maar liefst 8 nieuwe bands opgericht en gecoacht door de popdocenten van Boedijn. Op zaterdagmiddag 11 juni presenteren deze bands, bestaande uit popmuzikanten van alle leeftijden, zich op het podium! 

De Next Level Pop band met de jongste muzikanten is “The Creepers”, zij spelen om 18.00 uur. De andere Next LP bands zijn: “Triple Inscape”, “Scaletta”, “Giants”, “The Dogs”, “Lovetohate”, “Join the Band” en “Collecting Heights”. Kijk voor de speeltijden op het programma. De bands spelen eigen werk en covers, indie pop, rock, jazz. Dit is dé plek om je zaterdagmiddag door te brengen en het nieuwe talent van Hoorn hun debuut te zien maken,  en tegelijk de ervaren muzikanten te zien schitteren.

Gastband “Roofers” is een 9 koppige band uit de Hoornse zusterstad Pribam in Tsjechië. Alweer 3 jaar geleden bezocht een groep popmuzikanten uit Hoorn de muziekschool van Pribam en nu eindelijk komen zij naar Hoorn voor een uitwisseling. We starten de middag met de Yellow Bee Big Band olv Wouter Hakhoff.

Wat is Next Level Pop?  Deze lijn is binnen de afdeling Pop Boedijn opgezet voor popmuzikanten die de basic skills beheersen, meer willen leren en andere popmuzikanten willen leren kennen.  De 5-weekse workshops worden gegeven door ervaren popmuzikanten en de bands repeteren daarnaast ook zelfstandig. Dit jaar zijn 5 nieuwe bands gestart bij Next Level Pop en sindsdien zit de kelder van de muziekschool bijna helemaal volgeboekt met repetities!

Na  de zomer staan er naast bandcoaching ook de Next LP modules muziektheorie, songwriting en muziekproductie op het programma. 

Wil je meer informatie? Mail naar: info@muziekschooboedijn.nl

INTRODUCTIE VAN DE BANDS

The Dogs bestaat uit Mick(drums), Carice (zang), Donna (zang), Gijs (viool), Jasper (toetsen)en Sophie (bas).  Ze speelden 3 jaar geleden al op de Stadsfeesten en zijn nu uitgebreid met een bassiste en een nieuwe drummer. Ze spelen rock en pop.

The Creepers is onze jongste band en sluiten het festival af . Ze maken al een half jaar de popkelder onveilig en spelen pop en rock. De band bestaat uit: Sam (gitaar), Suzette(basgitaar), Emma (zang) Dinario (drums) en Kasper (toetsen).

Scaletta begon als Next Level Pop band, gecoacht door bassiste Madelief van Vlijmen.

Ondertussen zijn ze elk vrij moment te vinden in de oefenkelder van muziekschool Boedijn. Hun eerste optredens staan geboekt. Ze spelen nummers van Queen, Marina and The Diamonds en andere rockhelden. 

Triple Inscape zijn Isis (zang/gitaar), Frouke (bas) en  Zilver (gitaar). Ze hebben hun band net op tijd opgericht om mee te doen met Next Level Popfestival op de Hoornse Stadsfeesten . Ze spelen indiepop covers en eigen werk.

Collecting Heights is een rockband uit Hoorn. 

De band is ontstaan op muziekschool Boedijn en speelt nu al een paar maanden samen. De band bestaat uit Marilene (bas), Dani (lead gitaar), Steven (drums) en Mila (zang/gitaar). De band is vooral bezig met eigen werk ontwikkelen en daarnaast spelen ze covers van bands zoals Greta van fleet, Heart en Pixies. Verder heeft de band naast de rock invloeden ook nog invloeden van het Punk en Pop rock genre.

Giants zijn Luc (drums) , Ruben (gitaar) en Vincent (gitaar/zang) 

Hun stijl is rock, indie en 90’s Ze bestaan sinds oktober 2021 en schrijven eigen werk 

Join the Band  is een bandproject waarin leerlingen van Muziekschool Boedijn 4 weken samenspelen om vervolgens op te treden op de Hoornse Stadsfeesten en tijdens de eindshow in Schouwburg het Park. Jante en Lola (zang), Max (drums) Mila (bas, gitaar, zang) , Else (gitaar, bas) , Maud (toetsen), Tim (toetsen), Ben (sax) en Tialuluh (xylofoon)

Lovetohate bestaat uit Jens (drums), Lieke (zang), Nikki (zang/gitaar), Job(toetsen/sax), Remonda (gitaar/toetsen) en Bowen (bas). Ze maken naast muziek graag lol met elkaar en traden in de december al op op Donderpop in de Huesmolen. Ze spelen oa Killer Queen van Queen en 7 Years van Lukas Graham

DEFINITIEVE PROGRAMMA 

13:15 Yellow B Big Band 

14:30 The Dogs 

14:50 Lovetohate 

15:10 Triple Inscape 

15:35 Join the band / Lions 

16.00 Collecting Heights 

16:20 Giants 

16:40 Scaletta 

17:10 Roofers (Tsjechie) 

18:00 The Creepers

Like this article?

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on pinterest
Share on Pinterest

Leave a comment