De Hoornse Stadsfeesten laat dit jaar toch van zich horen.

Voor het tweede jaar op rij zal er in juni geen Hoornse Stadsfeesten plaats vinden. Veiligheid en gezondheid staan hoog in ons vaandel, en de omstandigheden zijn nog niet optimaal om het organiseren en bezoeken van evenementen als de Hoornse Stadsfeesten in het 2e weekend van juni 2021 al mogelijk te maken. Maar, niet getreurd, de Hoornse Stadsfeesten laat dit jaar toch van zich horen.

De organisatie van de Hoornse Stadsfeesten is vorig jaar voor het eerst de samenwerking met Cultuur Hoorn en stichting Hoorn Kunst & Cultuur aangegaan, en met succes. Tijdens het Cultuurweekend Hoorn werd door alle culturele instellingen van Cultuur Hoorn een zeer gevarieerde en vooral veilige Cultuurproeverij geboden. Als onderdeel daarvan organiseerde de Hoornse Stadsfeesten in verschillende horecagelegenheden veilige, veelal kleinschalige akoestische optredens met lokale artiesten, die gratis te bezoeken waren. De proeverij en deze samenwerking bleken, ondanks de corona maatregelen, een groot succes.

Ook in 2021 sluit de Hoornse Stadsfeesten aan bij de leden van Cultuur Hoorn in Het Cultuurweekend. Het evenement vindt plaats in het eerste weekend van september (3, 4 en 5), en heeft onder andere de grote Kunst- en cultuurmarkt, de Cultuurproeverij verzorgd door alle culturele instellingen van Hoorn, livemuziek van de Hoornse Stadsfeesten en de Hoornse Havenconcerten en veel kinderactiviteiten op het programma staan.