Genre: Easy listening, pop, ukelele

Muziekschool Boedijn

Voorstel-Voorstelling Muziekschool Boedijn

Docenten van muziekschool Boedijn, onder leiding van directeur Wouter Hakhoff, geven een muzikaal, swingend, interactief, corona-proof, geheel ontsmette, op veilige-afstand-maar-niet afstandelijk en geheel volgens de laatste normen doorgeventilleerde voorstelling waarin alle instrumenten en docenten (van Althobo tot Zang) worden voorgesteld, bespeeld en ondervraagd. Voor iedereen die dit jaar graag wil leren zingen, blazen, strijkend of slaan, de muziekschool beter wil leren kennen gewoon een leuk concert wil meemaken.

Ruud Spil

28 september 2020 16:00 Het Hoorns Stadsgezicht – Portretten door schilder Ruud Spil

Onderduikers in het Duitse hoofdkwartier

In 1942 werd in het voormalige Waterschapshuis Drechterland het hoofdkantoor gevestigd van de Duitsers in Hoorn en de regio. Wat de Duitsers niet wisten was dat er tegelijkertijd onderduikers woonden in de conciërgewoning erachter… Onderwijzeressen Dieuw van Vliet en Aaf Dell vingen onderduikers op in huis. Zij bleven dit doen, ook toen het gebouw in november 1942 de Orts-Kommandantur werd.

Tekst en regie: Gea van der Helm

Spelers: Betty Esselaar en Ingrid Groenendijk met muzikale begeleiding van Juliët Beuken

Pepijn Spijkerman

Een goeie song. Dat is eigenlijk het enige waar het om draait bij Pepijn Spijkerman. Groove, performance en stem zijn ook belangrijk, maar de song staat centraal. Je moet er in kunnen kruipen, drie minuten ergens anders kunnen leven.

Catchy. De tweede pilaar waar het huis op staat. De parels in de eerder genoemde song. ‘Ik vind een catchy hook zo ontzettend leuk. Ik doe niets liever dan iemand naar huis sturen met een nieuw melodietje om te fluiten’, zegt Pepijn.

Hij heeft in het voorprogramma van Tim Knol en Douwe Bob gestaan. Dus hij heeft de nodige meters gemaakt in de muziekwereld. Met zijn soulvolle pop, die dus ook nog eens catchy is, komt hij bij ons in Hotel Maria Kapel van 6 september een mooie zomermiddag aan het zwembad maken.

Post Poddie: geheime telefoon- en afluisterpost

Na de oorlog keren hij en zij terug naar de Oosterpoort, de plek waar voor hem het verzetswerk begon en ongemerkt steeds grootser werd. Op deze plek luisterde hij dag en nacht de Nazi’s af en gaf berichten door over droppings. In vredestijd blijkt het een stuk moeilijker om precies te weten wanneer je wat moet zeggen. Hoe maak je elkaar weer deelgenoot van je leven en verleden?

Tekst: Janna de Lathouder, Regie: Klaas Visser

Spelers: Jaap Glim en Jeanet Bethlem

Rhythm

Rhythm is een psychedelische en progressieve rockband uit Hoorn die een theatraal en onverwacht geluid biedt. Met inspiratie uit David Bowie, Radiohead en Queen zijn catchy melodielijnen en intense contrasten karakteristiek voor de unieke songs.

Binnenkort zal Rhythm hun debutalbum ‘We All Differ’ uitbrengen. Het geluid van Rhythm is een niet in één regel, passage of boekwerk samen te vatten, wat ook de naam verklaart. Het brede scala aan genres is te danken aan de uiteenlopende muzikale geschiedenis van leadzanger en gitarist Rhythm Haakman (Herman Brood Academie, The Titanium White). In de band wordt hij ondersteund door zangeres en toetseniste Megan Roele (Frank Sanders Akademie), drummer Jos van Tol (Jacco Gardner), leadgitarist Jesper Huisman en bassist Boris Kalshoven.

School van het Rozenkruis

Welkom bij de School van het Rozenkruis.

De School biedt een methode tot inzicht en innerlijk weten over de wezenlijke dingen van het leven. Hierdoor kun je op veel filosofische en praktische vragen een antwoord vinden. Er zijn vele gnostieke stromingen geweest door alle tijden heen, Gnosis betekent ‘kennis van het hart’. Lao Tse was een Chinese wijsgeer die de Taoistische stroming vertegenwoordigde. Het Taoisme is ook Gnostiek van aard.

De teksten van Lao Tse wisselen we af met muziek(piano) en zang.

Piano: Viviane Kreher

Stil in Hoorn, een vertelling over de klokkenroof

Door de oorlog wordt het steeds stiller op straat, zelfs de klokken luiden niet meer: de Duitsers vorderen in Nederland duizenden kerkklokken. In het voorjaar van 1943 moeten de Hoornse klokken eraan geloven. Johan Christiaan Kerkmeijer assisteert bij de vordering van de Hoornse klokken. Een zware taak voor de oprichter van o.a. Vereniging Oud Hoorn, die als levensdoel heeft het Hoornse erfgoed te bewaren en bewaken.

Tekst en regie: Op Roet: Ingrid Docter

Acteur: Ron Dol

Moord in een kapperszaak

De landverrader George Herlee is zo gevaarlijk dat het Hoornse verzet hem uit de weg moet ruimen. Als hij op 30 december 1944 plaatsneemt in de kappersstoel van kapper Groot op de Nieuwstraat, schieten drie mannen van Knokploeg Hoorn hem dood. Maar de wraak van de Duitsers is verschrikkelijk…

Tekst en regie: Op Roet: Ingrid Docter
Acteur: Gerard Venverloo