Genre: gitaarrock, country gekke boel met oa rockabilly en punk invloeden

Vereniging Oud Hoorn – Middelpunt

Stadswandeling Kerk als Middelpunt
Het eerste houten kerkje in Hoorn heeft buiten de dijk achter de Vijzelstraat gestaan. In de 14e eeuw werd een nieuwe kerk gebouwd op het Kerkplein. Aanvankelijk van hout en riet maar zodra er weer voldoende geld was geschonken, werd deze muur voor muur in steen opgetrokken. De stad groeide snel en andere wijken met hun specifieke bevolkingssamenstelling kregen een eigen kerk.
Een wandeling langs de Hoornse kerkgebouwen is voor de een uit nostalgie, een ander uit historische- of architectonische interesse en weer een ander omdat hij/zij Hoorn beter wil leren kennen. De gidsen van Vereniging Oud Hoorn delen graag de bijzondere verhalen.

Vereniging Oud Hoorn – DijkenEnEilanden

Stadswandeling Dijken en Eilanden
Door zware stormvloeden was in de 13e eeuw veel land verloren gegaan. De Westfriezen legden een stevige dijk om het land wat over was en waren vastbesloten deze te handhaven.de Westfriese Omringdijk. In een bocht van deze Omringdijk bij een sloot en een lage inlandse kade, ontwikkelde Hoorn zich door de eeuwen als een veilige plek om te wonen en werken. Door gebruik te maken van buitendijkse aanslibbing werd stukje bij beetje ooit verloren land op de Zuiderzee teruggewonnen, eerst met de Nieuwendam, daarna de Italiaanse Zeedijk, daarna Achter op ‘t Zand en tenslotte de Hay.

Vereniging Oud Hoorn – Nering

Stadswandeling Nering achter de Kerk
De gidsen van vereniging Oud Hoorn nemen u mee met verhalen rondom de handel en bedrijvigheid die werd uitgeoefend in de driehoek Kleine Noord, Breed en Hoge Wal. Maar het is niet alleen de handel die dit gebied interessant maakt. Denk bijv. aan de bouw van de stadspoorten voor de dreiging van de Hoekse- en Kabeljauwse twisten. Maar ook over de Vale Hen als trefpunt voor de vele bodediensten uit de regio, met stalhouderijen en kroegen, die weer volgeladen huiswaarts keerden met bestellingen voor de klanten in het achterland van Hoorn.

Westfries Museum

Oog in oog staan met de geschiedenis – via een spannende date. Dat kan in het Westfries Museum in Hoorn. Elke donderdag kun je namelijk reserveren voor de Blind Date-donderdag (inbegrepen bij de entreeticket). En natuurlijk nu ook, gratis, tijdens de cultuurproeverij op 6 september. Het museum zorgt voor een bijzondere ontmoeting met een historisch personage dat tegen je gaat praten en dat je zo in korte tijd beter leert kennen. Met wie je de afspraak hebt, blijft geheim tot je speciale datingroom betreedt. Het is immers niet voor niets een blind date. Er is steeds maar toegang voor één persoon.

VUE Cinema

28 september 2020 16:00 The HISTORY-OF-CINEMA-Quiz door VUE Cinema 28 september 2020 16:00 The HISTORY-OF-CINEMA-Quiz door VUE Cinema 28 september 2020 16:00 The HISTORY-OF-CINEMA-Quiz door VUE Cinema 28 september 2020 16:00 The HISTORY-OF-CINEMA-Quiz door VUE Cinema 28 september 2020 16:00 The HISTORY-OF-CINEMA-Quiz door VUE Cinema 28 september 2020 16:00 The HISTORY-OF-CINEMA-Quiz door VUE Cinema

Vereniging Oud Hoorn – Poortjes

Stadswandeling Poortjes:
De meeste Hoornse poortjes dateren uit de eerste helft van de 17e eeuw en verfraaien het stadbeeld al vele eeuwen. Dertig jaar geleden zijn twaalf van deze poortjes fraai gerestaureerd en in hun oude glorie hersteld. Tijdens deze charmante wandeling vertellen de gidsen over de geschiedenis en de oorspronkelijke functie van een aantal van deze poortjes.

The Legendary Hangovers

The Legendary Hangovers is al 16 jaar de meest geflipte barband uit de Zaan.

Ze spelen hoofdzakelijk eigen nummers over bedenkelijke onderwerpen waar onder andere Eskimo’s, Robots, Cowboys, Bekkebeards en Beer Drinking Women in voor komen.

De stijl die ze hanteren is country, rock, rock ‘n’ roll, surf en psychobilly. Helden van de mannen zijn o.a. The Cramps, Evan Johns, Tom Waits, Ronnie Wood, Johnny Cash, André Williams, Scott H. Biram en The Legendary Shack Shakers. Ze zijn tevens dol op zang met vervorming, waarbij het gebruik van een megafoon niet wordt geschuwd.

Tijdens Corona hebben de mannen niet stil gezeten, in Hangover Headquarters hebben ze 13 nieuwe tracks opgenomen, die op hun 4e cd terecht zullen komen. Deze cd, met de werktitel ‘Robotized’, zal begin volgend jaar het licht zien.

In JP Coen, tijdens hun eerste optreden sinds februari dit jaar, kunnen jullie alvast meegenieten van enkele van hun nieuwe tracks!

Maarten van Rhinestone, all the way from Hoorn, speelt virtuoze loopjes op zijn Fender Precision bass, Bobby Bueno Glassino surft zijn weg over zijn telecaster, Helmer Rocket beroert de ketels met zijn basale beats en podiumbeest Hangover Pat krijst als een dolle in het rond. Zelf zeggen ze dat ze klinken alsof ze achterna gezeten worden door een horde dolle wolven. Ze noemen zichzelf The Best Bar Band on This Side of the Zaan. Aan welke kant van de Zaan laten ze wijselijk in het midden.

Optredens op Wormer Live, Parkpop Krommenie, de Hoornse Stadsfeesten en bij Countdown Café behoren tot de hoogtepunten.
Hun optreden in JP Coen zal natuurlijk ook onvergetelijk worden. Tot zondag 6 september, 14.00 uur Hangover Time!

Theater op de Bon – Het geheim achter de winkelpui (Op Roet)

Gré Visser en Jan Ruiter wonen aan het Grote Oost. Ze runnen daar een zaak in textiel en woninginrichting. Het echtpaar houdt zich vanaf het begin van de oorlog al bezig met het verzet. Soms zitten er wel zestien personen tegelijk in huis ondergedoken: Joodse mensen, verzetslieden, jonge mannen die de Arbeitseinsatz weigeren. Als ze een overhemd wil brengen aan een van de onderduikers op zijn nieuwe adres, wordt Gré opgepakt en verhoord op de Roode Steen 15.

Tekst en regie: Op Roet: Ingrid Docter

Actrice: Estrid Riemersma