Genre: Indie

Kunst in de kas

Kunst in de Kas: drie keer Montmartre
Stichting Kunst in de Kas organiseert dit jaar drie keer Montmartre. Op 6 september zijn de tuin van Expoost, het binnenplein van de Statenpoort en het terras van Huis Verloren een gezellige mix van kunstenaars, artiesten en bezoekers. Verschillende kunstenaars exposeren en werken in een Montmartre-achtige sfeer. U kunt op deze drie Montmartre-locaties kunstwerken bekijken en met eigen ogen aanschouwen hoe de kunstenaars te werk gaan. Er vinden ook verschillende optredens plaats van singer-songwriters en muzikanten. Het geheel wordt gelardeerd met poëzie.

Jules Mescaline

Jules Mescaline

Jules Mescaline is zanger, gitarist en songwriter Jules Otto

De afgelopen jaren heeft Jules hard gewerkt aan een nieuw
repertoire voor zijn 2 e album. Jules zal samen met mede componist Bert Meester het nieuwe materiaal ten gehore brengen. Gebruik makend van de tracks van het nieuwe
materiaal zal dit een kijkje in de keuken geven van Jules Mescaline.

Binnenkort zullen dan ook de eerste opnames voor het nieuwe album gaan plaatsvinden.

Als belangrijkste invloeden noemt Otto grootheden als David Bowie, Bryan Ferry en Johnny Cash. Artiesten die net als hij het drama en het grote gebaar niet schuwen in hun muziek.

Met zijn warme stemgeluid tast Otto diep in zijn ziel maar nooit zonder daarbij een gevoel
voor melodie en pakkende refreinen te verliezen. Muzikaal klinkt daar nog eens de classic rock van bijvoorbeeld The Doors en Pink Floyd, maar ook het bijtende new wave geluid van The Sound doorheen.

Meer dan dat kent Jules een eigen geluid, met intense pop- en rockmuziek en directe teksten waarin het onderbewustzijn spreekt en een ongerepte sfeer domineert. Dat deze muziek je, op cd en podium, als luisteraar naar de strot grijpt en tegelijk verrassend toegankelijk klinkt, is de kunst van Jules.

Bezetting:
Jules Otto, Gitaar/Zang
Bert Meester , Gitaar

Discography:
Going Places 2018 (single)
The Man 2018 (single)

Online
https://www.facebook.com/julesottoband/

Kopvoeter

Wie wel eens bandjes kijkt in Hoorn heeft ongetwijfeld Kopvoeter al eens zien spelen. De drie mannen hebben hun nederpop op bijna alle podia in Hoorn al laten horen, maar staan nu voor het eerst in Café JP Coen. Een toepasselijke plek, want in de liedjes van Kopvoeter zijn zowel de Zuiderzee als het caféleven terug te horen. Eerder dit jaar was hun optreden in Huis Verloren in een mum van tijd uitverkocht, dus wees er snel bij.

Joey Vriend

Joey Vriend (Hoorn, 1991) is een liedjesschrijver, composeur, zanger en arrangeur. Opvallend is zijn al op jonge leeftijd diepdonkere stem, waarmee hij tijdens zijn unieke live optredens het publiek weet te verwonderen met composities in sferen van Leonard Cohen, Nick Drake en Hans Zimmer. Op zijn zeventiende ontdekt hij de magie van het fingerstyle gitaarspel, de klanken van de piano en het breekbare geluid van de harmonica. Het componeren, arrangeren en performen van eigen muziekstukken is de volgende logische stap. Zo verschijnt er 9 oktober het debuutalbum ‘Hiding at first Light’ wat wordt uitgebracht bij het niche label King forward Records. De afgelopen maanden zijn er al verschillende singles verschenen met bijpassende videoclips die Vriend zelf regisseert. Nieuwsgierig? Volg Joey Vriend op o.a. Spotify en Youtube. www.joeyvriend.com