Hoornse Stadsfeesten 2020 gaan niet door

De regering heeft alle grote evenementen die voor 1 juni 2020 plaats zouden vinden geschrapt. Hoewel de Hoornse Stadsfeesten pas op 12, 13 en 14 juni gepland staan, is besloten het evenement van de kalender te halen. De organisatie stelt de gezondheid van publiek, medewerkers, artiesten en vrijwilligers als prioriteit en wil daarbij geen enkel risico nemen.

Het team van de Hoornse Stadsfeesten was al volop in voorbereiding voor de editie van 2020. De ontwikkelingen rondom de coronacrisis werden daarbij nauwlettend gevolgd. Omdat er op dit moment geen garantie is dat de gevaren tijdig geweken zijn, heeft de organisatie besloten het evenement dit jaar te schrappen.

‘De Hoornse Stadsfeesten brengen vele duizenden mensen op de been. Al hopen wij dat half juni het grootste gevaar geweken is, de gevolgen zijn dan vast nog duidelijk voelbaar. Wij willen geen risico nemen met de algemene gezondheid en kunnen ook niet wachten tot het laatste moment om het evenement te annuleren. Er zijn te veel partijen betrokken bij de organisatie. Deze partijen verdienen het ook om tijdig te weten waar zij aan toe zijn.’, aldus HSF-voorzitter Theo Viset.

De HSF-organisatie kreeg in de afgelopen tijd al regelmatig vragen over het al of niet doorgaan van de Stadsfeesten. Het evenement kent immers een veelheid aan betrokkenen; partners, sponsors, artiesten, vrijwilligers en leveranciers. Theo Viset: ‘Wat opvalt is dat er veel begrip is voor het afgelasten van de Hoornse Stadsfeesten. Het is mooi te zien hoeveel vertrouwen men heeft in de organisatie. Dat vertrouwen willen wij heel graag terugbetalen, het allerliefst door in 2021 de mooiste Stadsfeesten ooit te organiseren. We blijven positief. Deze crisis maakt ons sterker, als gemeenschap. Dat gaan we vieren. Daar zullen wij ons met hart en ziel voor inzetten. We komen terug.’.

Het team van de Hoornse Stadsfeesten wenst je veel gezondheid. Blijf thuis, wees lief voor elkaar en anderen, maar denk ook aan jezelf.

De Hoornse Stadsfeesten vinden volgend jaar plaats op 11, 12 en 13 juni.