na 16 jaar Hoornse Kunst & Cultuurprijs terug.

Tijdens de stadsfeesten van 2019 zal, voor het eerst in 16 jaar, de Hoornse Kunst & Cultuurprijs weer worden uitgereikt. Deze prijs werd tussen 1994 en 2003 uitgereikt aan een persoon of instelling die zich langdurig en succesvol inzette voor de kunst en cultuur in Hoorn. Onder andere Feico de Leeuw, Vereniging Oud Hoorn en JOHAN ontvingen deze prijs. 

De laatste vier jaar werd op de Hoornse Stadsfeesten wel de Feico de Leeuw-Award uitgereikt, een aanmoedigingsprijs voor jonge talenten. De laatste winnaar hiervan was de jonge muzikant en sessie-leider Jesper Huisman. De gemeente Hoorn en de Hoornse stadsfeesten hebben nu de handen ineengeslagen om beide prijzen voor een langdurige periode zeker te stellen. De prijzen zullen om het jaar worden uitgereikt. Dit jaar zal de beurt zijn aan de Hoornse Kunst & Cultuurprijs.

 

Wethouder Bashara die vanuit de gemeente het initiatief nam om de Hoornse Kunst & Cultuurprijs weer in het leven te roepen is blij dat De Hoornse Stadsfeesten deze samenwerking zijn aangegaan. ‘Een stad met zo’n rijk cultuurleven als Hoorn verdient gewoon een grote cultuur-prijs’

 

Uit een longlist met meer dan twintig genomineerden zijn door alle culturele instellingen van Cultuur Hoorn 5 kandidaten op de shortlist gezet. Uit deze genomineerden zal een deskundige jury de nieuwe winnaar van de kunst & cultuurprijs kiezen. Deze zal bekend worden gemaakt tijdens de receptie van de Hoornse Stadsfeesten op 15 juni. De winnaar ontvangt, uit handen van Wethouder Bashara een bedrag van 1500,-.

 

De genomineerden voor de Hoornse Kunst & Cultuurprijs 2019 zijn Dick van der Pijl (Stichting Oosterkerk), Theo Viset (Hoornse Stadsfeesten), Ad Geerdink (Directeur Westfries Museum), Ron Dol (Hier in Hoorn) en Ed Wagemaker (Voorzitter ‘In Den Beginne’).

 

Meer informatie over missie van de prijzen, winnaars van voorgaande jaren, genomineerde en juryleden zijn te vinden op de website van de Hoornse Stadsfeesten!