Samenwerking Hoornse Stadsfeesten en Live in Hoorn

Al jaren organiseren twee organisaties ieder voor zich een breed gedragen muziekfeest in Hoorn; de Hoornse Stadsfeesten en Live in Hoorn. Beide evenementen worden door bezoekers enorm gewaardeerd en zijn vast onderdeel in de Hoornse evenementenkalender. Per heden kondigen zij een samenwerking aan.

Aanleiding voor de samenwerking is ingegeven door het feit dat de komende jaren de maand juni maar 4 weekenden telt. Live in Hoorn programmeert de laatste jaren de grootste Nederlandse A-artiesten en heeft daarmee rekening te houden met de data van andere Nederlandse festivals, ook podia voor die artiesten en ze staan maar op 1 festival per dag. Vanwege die landelijke agenda is voor Live in Hoorn in juni alleen plaats in het 3e weekend van juni. En dat was traditioneel nou juist het weekend van de Hoornse Stadsfeesten. Beide evenementen in hetzelfde weekend was vanwege de veiligheid en programmering niet mogelijk. Beide organisaties hebben gezamenlijk naar verschillende scenario’s gekeken en uiteindelijk tot een aanvaardbaar compromis gekomen. De Hoornse Stadsfeesten verschuift als onderdeel van die afspraken voor de komende 4 jaar naar het 2e weekend van juni en Live in Hoorn wordt in het 3e weekend van juni georganiseerd.

Theo Viset & Mick Limburg namens de Hoornse Stadsfeesten: “We hebben veel overleg gevoerd met alle belangrijke partners en betrokkene van de Stadsfeesten. Naar aanleiding van die gesprekken is uiteindelijk groen licht gekomen om voor de komende jaren een switch te maken naar het 2e weekend en daarmee voor jong en oud twee prachtige weekends in juni mogelijk te houden waarin muziek centraal staat.”.

Namens Live in Hoorn vullen Marinus Zoutendijk, Kees Verbeek en Rob Ursem aan: “We zijn alle betrokkenen bij de Hoornse Stadsfeesten dankbaar dat we met respect voor elkaars evenement een compromis hebben kunnen sluiten. Het afstaan van hún weekend voor ons evenement is een groot gebaar. Hiermee is gewaarborgd dat we kunnen blijven putten uit rondreizende Nederlandse toppers.”
De samenwerking tussen de Hoornse Stadsfeesten en Live in Hoorn wordt vanaf heden geïntensiveerd. We zullen gezamenlijk kijken naar praktische voordelen bij de inhuur van materialen en diensten en we zullen pr-matig van elkaars kanalen en middelen gebruik maken. In 2020 worden de Hoornse Stadsfeesten gehouden op 12, 13 en 14 juni en Live in Hoorn op 20 juni.

De Hoornse binnenstad is een weekend lang in juni het decor voor een van de grootste, gratis toegankelijke festivals van West-Friesland, namelijk de Hoornse Stadsfeesten. Drie dagen genieten circa 50.000 Westfriezen van live muziek, dans en theater. Het programma is breed en gevarieerd, met gemiddeld 100 acts verdeeld over ongeveer 10 locaties, wat maakt dat de Hoornse Stadsfeesten een festival is voor jong en oud. In 2018 vierde de Hoornse Stadsfeesten haar 20-jarig jubileum.

Live in Hoorn is in 2007 ontstaan bij de viering van Hoorn 650 jaar. In dat jaar genoten over 2 avonden 13.000 personen op het Pelmolenpad van een avondvullend festival met als hoofdact Jan Smit. In de jaren erna is die opzet en sfeer onveranderd gebleven, namelijk een avondvullend festival met bekende Nederlandse artiesten. Afgelopen edities zijn onder meer Doe Maar, Marco Borsato, André Hazes, Kensington, BLØF, Nick & Simon en vele anderen naar Hoorn gekomen. Ook werd in 2015 een middagprogramma met meidengroep K3 georganiseerd en vorig jaar een speciale avond voor tieners met LIL’ KLEINE en Kraantje Pappi