Wethouder Bashara reikt aanmoedigingsprijs uit!

Zondag 6 september zal wethouder Bashara de winnaar van de Feico de Leeuw-Award bekend maken in schouwburg Het Park. Hij zal dit doen na afloop van de Hoornse Cultuurproeverij, het openingsfestival van de Hoornse Cultuur.
 

De genomineerden voor deze prijs zijn:

Ernst van Dusseldorp

Ernst biedt al jaren veel artiesten de mogelijkheid om voor een laag bedrag, of soms zelfs voor niets, een eerste single of album op te nemen. Ook draagt hij als drummer vaak artistiek bij aan de start van een muzikale carrière. In korte tijd produceerde hij een indrukwekkende serie jonge regionale artiesten. Ernst is voor de tweede keer genomineerd.

Joost van Beek

Joost is genomineerd voor zijn project Hoor Ons, een initiatief met het Wijklab in de Grote Waal. Met Hoor Ons brengt hij muzikale talenten uit de Grote Waal in Hoorn samen op één cd. Hij werkt daarmee met muzikanten van allerlei stijlen, leeftijden en niveaus.

Christian Nana

Christian Nana is een getalenteerde ondernemer en rapdocent van Afrikaanse afkomst. Samen met Jerrol Lashley van Netwerk Hoorn biedt hij al meer dan 17 jaar kansen aan jongeren. Zij geloven dat ze jongeren kunnen bereiken met muziek. Zo releasen ze volgende week zaterdag de eerste drill rap tune en video clip, met een boodschap van zelfreflectie.

De Feico de Leeuw-Award wordt uitgereikt aan een persoon of organisatie die in het afgelopen jaar zijn eigen talent en kwaliteiten op positieve wijze heeft ingezet om regionale muzikanten, instrumentaal en vocaal, van amateurs tot professionals, op enigerlei wijze te stimuleren, te ondersteunen en/of een bijzonder podium te geven zodat zij zich verder kunnen ontwikkelen.

De Award is een aanmoedigingsprijs en wordt in die zin ook uitgereikt aan een persoon/organisatie die duidelijk nog aan het begin staat van zijn/haar activiteiten. De initiator van deze deze prijs, de Hoornse Stadsfeesten, wil hiermee aangeven dat de beloonde activiteiten een duidelijke meerwaarde voor de muziekscene in Hoorn zijn. Door het uitreiken van de FdL-Award wil de Hoornse Stadsfeesten deze persoon/organisatie stimuleren en aanmoedigen om hiermee door te gaan. Niet alleen door een prijs uit te reiken, en daardoor verdiende aandacht te genereren, maar ook om deze persoon/organisatie in de volgende editie een podium te bieden om zijn activiteiten ten toon te stellen.

Alle cultuurinstellingen van Hoorn kunnen personen nomineren voor deze prijs. Daarna wordt uit deze lijst door de jury een short list en uiteindelijk een winnaar gekozen.

 • Winnaar 2015: Martijn Bos.
 • Winnaar 2016: Irma van der Lubbe.
 • Winnaar 2017: Richard Spoelstra
 • Winnaar 2018: Jesper Huisman

De jury bestaat uit:

 • Faralda Houthuijsen (NHD)
 • Maartje Brand (voorheen Café Chantant)
 • Irma van de Lubbe (Volgspot)
 • Cynthia Dekker (Schouwburg Het Park)
 • Ron Dol (HIER in HOORN)
 • Theo Viset (Hoornse Stadsfeesten)
 • Wouter Hakhoff (Muziekschool Boedijn, voorzitter zonder stem)

Verrassend programma tijdens Cultuurproeverij!